Modele per kostume femrash

Posted by & filed under Uncategorized.

Les vêtements traditionnels de l`Albanie (albanais: Veshjet Tradicionale Shqiptare; Veshjet Kombëtare; Veshjet Popullore ou Kostumet Kombëtare) comprend plus de 200 variétés différentes de vêtements dans toute l`Albanie et les territoires et communautés de langue albanaise (y compris l`Arbëreshë en Italie, Arvanites en Grèce et Arbanasi en Croatie). L`histoire de l`habillement enregistrée en Albanie remonte à l`époque classique. [1] c`est l`un des facteurs qui a différencié cette nation d`autres pays européens, remontant à l`époque illyrienne. “Mbledhja e këtyre kostumeve Popullore ka filluar pas Luftës së Dytë Botërore, më saktë në vitin 1947. Për veshjet Popullore duhet ruajtur origjinaliteti i Tyre, se janě një shprehje e qartë e identitetit Shqiptar. Në një Festival folklorik, të zhvilluar jashtë shtetit, ne duhet të përfaqësohemi me kostumin tradicional. Edhe Bota i Ruan dhe i mirëmban shumë. Është një Element identiteti. Gjinden forma të ndryshme për organizimin e festivaleve folklorike. Me të Vërtetë, një Festival i bërë para 30 vjetësh NUK ngjan me një Festival të bërë sot, por forma të Tilla duhen ruajtur, PASI janě vlera të trashëgimisë kulturore të pakontestueshme të çdo POPULLI. Kostumet kanë rëndësi për procesin studimor. Këtu pasqyrohet Edhe Historia e zhvillimit Ekonomik e kulturor të një Vendi, të një krahine e të një fshati. Nëpërmjet një veshjeje ne kuptojmë Edhe nivelin e zhvillimit kulturor, si dhe psikologjinë e një Vendi.

Krahina e Zadrimës ka një Kostum femëror në formë me të zbuluar, gjë që Tregon Liri me te Madhe te femres Zadrimore.. KY Kostum në Kukës është ndryshe, i mbyllur Deri në Fyt. Në një formë, Tregon fanatizëm. Të gjitha këto Elemente, të Marra një nga një, kompletojnë fizionominë e krahinës. Zgjidhni puplat në vend të printeve këtë vjeshtë. JO Vetëm për në darkë, por Edhe gjatë ditës do të duken bukur Vetëm Kini parasysh që veshjen me pupla gjatë ditës ta kombinoni me bizhuteri JO të rënduara dhe me aksesorë neutralë. Një Kostum serioz është i domosdoshëm për t`u dukur sa më elegante në përditshmëri. Un xhamadan est un gilet traditionnel, qui est porté par des hommes albanais à travers l`Albanie, au Kosovo, en République de Macédoine, en Serbie, au Monténégro et dans les villages d`Arbëresh en Italie. Pjese Kryesore ne Kete Astuce veshje eshte nje lloj Fundi i gjere, me pala te Vogla.

Nen te vishej nje kemishe e ngushte, Kurse ne pjesen e siperme vishej jeleku dhe nje si Fanelle me Menge te ngushta. Ne fshatrat e krahines se zadrimes mbahej nje variante mbeshtjellese Palat e se conci vendoseshin vetem ne pjesen e Pasme te trupit. Zakonisht AJO kishte ngjyre te zeze. Ne DISA fshatra te pukes dhe te Malesise se Gjakoves, mbeshjellsa, e CILA zakonisht kishte ngjyre vishnje ose te gjelber dhe me rralle ngjyre vjollce, kishte nje pamje Mjaft elegante dhe shoqerohej me corape te leshta te zbukuruar me DISA motive DISA ngjyreshe. Veshjet Popullore, janě PA dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të Kulturës tradicionale. ATO janě trashëguese të shumë elementëve, që vijnë nga lashtësia dhe nga Koha e mesme, por janě njëkohësisht Edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore me popuj të tjerë gjatë shekujve. . Veshje Dimri, ne forme Manteli te gjere prej Leshi, me Menge Dekorative (QE NUK visheshin) dhe me kapuç per koken.

Njihej me DISA EMRA: gune Çile (e dhirte) par barinjte, gune lære ose laroshe, tallagane, Tamare ETJ. Te ngjashme nga funksioni dhe nga materiali, por ne forme pelérine, Ishin DISA veshje te Tjera Dimri qe perdoreshin ne Zona te ndryshme te vendit si: bërruci e sharku ne Laberi, japanxha e bardhe e burrave ne Kosove, tallagani i grave ne Malesine e Madhe ETJ Butik te Mili o fron veshje për femra (fustana, bluza, Farmerka, Funda, pantollona), veshje për meshkuj si dhe kepucë për femra, meshkuj nga të gjitha moshat në formë, ngjyrë dhe madhësi të ndryshme.